vaniljkaka

Vaniljkaka 175º
150 g margarin
2 dl socker
2 ägg
3½ dl mjölmix
1½ tsk bakpulver
1 tsk husk
1 dl vaniljvisp

Sätt ugnen på 175 º
Smörj och mjöla en bakform som rymmer ca 1½ liter.
Rör matfettet och sockret vitt och pösigt.
Tillsätt därefter äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje ägg.
Sikta ner mjölet blandat med bakpulver och husk. Tillsätt sist vaniljvispen och rör varsamt smeten slät.
Häll smeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter.
Låt den nygräddade kakan svalna en stund innan den stjälps upp för att kallna.

Dela den kalla kakan i 2 bottnar.
Smält 125 g margarin, häll i 1 dl mjölk. Låt detta koka ca 2 minuter. Ta bort kastrullen från värmen.
Vispa ner 4 msk vaniljsocker.
Häll detta över de båda bottnarna och lägg sedan ihop kakan igen.
Njut den dagen efter!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0