vaniljkaka nr 2
Astils Solskenska 175º
Ingredienser:
3 st ägg
3 dl socker
3 dl mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk husk
1 dl kokande vatten
Fyllning:
125 g margarin eller smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Garnering:
1 msk florsocker
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker
2. Rör i mjöl, husk, bakpulver och vatten
3. Grädda direkt i 175 grader nedre delan av ugnen i 40 minuter
4. Gör fyllning: Koka smör och mjölk häftigt i 2 minuter.
5. Rör i vaniljsocker
6. Dela kakan mitt i när den kallnat
7. Dränk insidan på bottnarna med vaniljmjölken. Lägg samman.
8. Strö florsocker på
låt stå ngr timmar helst till dagen efter
Ingredienser:
3 st ägg
3 dl socker
3 dl mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk husk
1 dl kokande vatten
Fyllning:
125 g margarin eller smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Garnering:
1 msk florsocker
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker
2. Rör i mjöl, husk, bakpulver och vatten
3. Grädda direkt i 175 grader nedre delan av ugnen i 40 minuter
4. Gör fyllning: Koka smör och mjölk häftigt i 2 minuter.
5. Rör i vaniljsocker
6. Dela kakan mitt i när den kallnat
7. Dränk insidan på bottnarna med vaniljmjölken. Lägg samman.
8. Strö florsocker på
låt stå ngr timmar helst till dagen efter
Kommentarer
Trackback