tunnbröd
Stekpannebröd
6 dl filmjölk eller mild yoghurt
1,5 dl sirap
5 tsk bakpulver
2 tsk salt
1,1 kg Finax mjölmix (röd)
1. Blanda alla ingredienser i en assistent och kör tills degen inte är kladdig.
Låt degen vila 5-10 min. Har man ingen assistent går det bra med elvisp (låg
hastighet). Utan någon form av elektrisk apparat är det svårt eftersom degen
blir väldigt kladdig, ibland kan man behöva tillsätta något mera mjöl, gör
det vid utkavlingen i så fall...för mycket mjöl ger torrt bröd dock.
2. Knåda degen och dela i mindre bitar som kavlas ut med kruskavel på mjölat bakbord.
3. Grädda i torr stekpanna (OBS inget fett) eller direkt på den största spisplattan tills det fått önskad färg
Ett tips är att byta ut hälften av mjölet till en grovare variant så
får man med lite fibrer också.
jag brukar kavla en del bitar väldigt tunnt så att det blir som hårt tunnbröd och det blir väldigt gott...väldigt skört dock. har även provat att göra tunnbrödkorgar vilket går alldeles utmärkt.
Bra blogg du har :)