småfranska

Småfranska   225º

50 g jäst
5 dl vätska (filmjölk eller mjölk eller en blandning av vatten och mjölk)
3 dl havregryn finns 100% glutenfritt
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
50 g smält margarin (eller olja)
7-8 dl glutenfri mix Finax röda

1. Smält margarinet, häll i vätskan och värm upp rejält. Häll det över
havregrynen och fiberhusken och låt det stå och svälla tills vätskan är
fingervarm. Rör då ner jästen, samt den glutenfria mixen. 
2. Arbeta degen med elvisp några minuter. Den ska vara som tjock smet men inte fast. Tillsätt med vätska om det behövs. Blir lätt för fast om man bara använder filmjölk.
3.Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av ett par skedar. Om man vill
kan man platta till dem lite med vattensköljd hand.
4.Låt bullarna jäsa 30-45 minuter utan bakduk och grädda dem sedan mitt i ugnen ca 10-12 minuter i 225 grader.


De här bullarna blir väldigt goda och både ser ut och smakar som "vanligt"bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0