naan bröd
Naan bröd
6 st
7 1/2 dl mjölmix
1tsk fiberhusk
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl naturell youghurt
2 msk matolja
1 tsk salt
2 tsk socker
1/2 tsk bakpulver
2 tsk torrjäst
Lägg mjölmixen i en bunke
Ljumma mjölken.
Vispa upp ägget lätt i en egen skål och blanda väl med youghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst , fiberhusk och 1/2 dl av mjölken.
Häll blandningen över mjölet och blanda ordentligt
Häll i mjölken litet i taget och börja knåda. Fortsätt tills du har en mjuk deg som är lätt att arbeta.( i verkligheten blir den lite blöt och kletig)
-Pensla degen med litet olja, täck över degen med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar.
Sätt ugnen på grill och högsta värme. Lägg bakplåtspapper på tre plåtar.
-Knåda degen och dela den i 6 delar. Platta ut och dra den med händerna till en droppformad kaka. Gör dom ganska tunna dom jäser upp ganska mycket i ugnen. Lägg två kakor på varje plåt. Låt kakorna jäsa 20 minuter under plastfolie
-Pensla kakorna snabbt med litet vatten.
ALT1
Sätt in plåtarna en i taget högt upp i ugnen och grädda kakorna 2-3 minuter på varje sida.
ALT2
stek brödet i stekpannan precis som man gör med tunnbrödet.
själv har jag valt att steka i stekpannan och har även provat att smaksätta det med färsk basilika vilket inte blev så tokit men jag tittade på naan bröden som säljs på coop och dom har smaksatt med bla koriander men även vitlök så det kanske vore nåt att testa....
gör man lite tjockare bröd jäser dom upp så mycket att jag tycker man kan använda dom som pitabröd. Första gången gjorde jag dom lite för tjocka och tycker dom blev som ciabatta bröd väldigt gott....lite trist färg dock..
6 st
7 1/2 dl mjölmix
1tsk fiberhusk
2 dl mjölk
1 ägg
1 dl naturell youghurt
2 msk matolja
1 tsk salt
2 tsk socker
1/2 tsk bakpulver
2 tsk torrjäst
Lägg mjölmixen i en bunke
Ljumma mjölken.
Vispa upp ägget lätt i en egen skål och blanda väl med youghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst , fiberhusk och 1/2 dl av mjölken.
Häll blandningen över mjölet och blanda ordentligt
Häll i mjölken litet i taget och börja knåda. Fortsätt tills du har en mjuk deg som är lätt att arbeta.( i verkligheten blir den lite blöt och kletig)
-Pensla degen med litet olja, täck över degen med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar.
Sätt ugnen på grill och högsta värme. Lägg bakplåtspapper på tre plåtar.
-Knåda degen och dela den i 6 delar. Platta ut och dra den med händerna till en droppformad kaka. Gör dom ganska tunna dom jäser upp ganska mycket i ugnen. Lägg två kakor på varje plåt. Låt kakorna jäsa 20 minuter under plastfolie
-Pensla kakorna snabbt med litet vatten.
ALT1
Sätt in plåtarna en i taget högt upp i ugnen och grädda kakorna 2-3 minuter på varje sida.
ALT2
stek brödet i stekpannan precis som man gör med tunnbrödet.
själv har jag valt att steka i stekpannan och har även provat att smaksätta det med färsk basilika vilket inte blev så tokit men jag tittade på naan bröden som säljs på coop och dom har smaksatt med bla koriander men även vitlök så det kanske vore nåt att testa....
gör man lite tjockare bröd jäser dom upp så mycket att jag tycker man kan använda dom som pitabröd. Första gången gjorde jag dom lite för tjocka och tycker dom blev som ciabatta bröd väldigt gott....lite trist färg dock..
Kommentarer
Trackback