lasange
Lasange 225
Semper glutenfria lasange plattor
köttfärsröra:4 port
2 gula lökar
1 st vitlöksklyfta
1 msk olja eller margarin
250g färs
400 g krossade tomater
1 st buljongtärning
1/2 tsk salt
1 krm svart eller vitpeppar
1/2 tsk basilika
1/2 tsk timjan
Skala och finhacka löken och vitlöken, fräs dem mjuka i matfettet. Öka värmen och tillsätt färsen. Bryn den lätt till den blir grynig. Häll i tomaterna och koka upp röran. Lägg i buljongtärningen, salt och peppar. Koka under locka på svag värme15-20 min. Smula sönder örtkryddorna och tillsätt dem mot slutet
Ostsås:Gör gärna 1 1/2 sats
3 dl mjölk
1 1/2 msk majsstärkelse maizena
2 dl riven ost (gärna lite starkare smak)
2 krm paprika pulver (kan uteslutas)
salt
svartpeppar
Blanda kall mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning. Tillsätt osten och låt den smälta. Rör så att den inte fastnar i botten, smaksätt med paprikapulver, salt och peppar
Varva röra, såsen och plattor i en form. Börja och avsluta med röra och riv gärna lite extra ost på toppen.
Grädda mitt i ugnen 225 grader i ca 20 min.
//För en snabbare variant köp Ica:s krossade tomater med basilika smak, behöver bara röras ihop med köttfärsen men smakar minst lika bra som om man tillsätter kryddorna själv. Jag brukar ibland blanda krossade tomater med basilika och krossade tomater med vitlök vilket blir väldigt gott.//