kycklingryta med pasta

Kycklinggryta med Lime 4 port 225º

ca 280 g glutenfri spagetti 
(semper äggtagliatelle blir superbra ta då drygt 1 påse)

Kyckling grytan:
2 kyckling filéer ca 400g
1 gul lök
2 msk margarin eller smör
1 dl vitt vin ev matl vin eller "torr" cider
1 1/2 dl hönsbuljong (tärning + vatten) kolla buljongen
1 msk mjöl
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1krm peppar
1-2 tsk limesaft
1-2 dl riven ost ("gratella" gratängost passar bra)


Koka pastan och låt den rinna av
koka buljongen 
skala och hacka löken. Smält en msk matfett i en gryta.
Fräs löken lätt. Tillsätt vin och buljong, koka upp och lägg i kycklingfiléerna, låt småkoka i ca 10 min.
Ta upp köttet och sila buljongen. 
Smält resten av matfettet i grytan. 
Strö över mjölet och rör tills mjölet fått en gyllenbrun färg. 
Späd med buljongen, låt koka i 2-3 min.
Tillsätt grädden, koka upp.
Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg dem i såsen. 
Lägg spagettin i en ring i en lätt smord form.
Häll såsen i mitten. Strö på riven ost. 
Gratinera i 225º ca 10 min. 
Servera ur formen med en blandad sallad till


Tips:
Går lika bra att använda en färdig grillad kyckling. 
Eller att ugnsteka en hel kyckling innan och använda kött från både bröst och ben/lår.
Gör gärna dubbel sats av såsen, det blir lätt för lite annars.
När man rör ut mjölet i det smälta fettet kan man tillsätta en nypa salt så klumpar det sig inte så lätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0