hönökaka nr 2
Hönökaka 250º 6-8 min
250 g margarin
4 dl vatten
1 msk fiberhusk
100 g jäst
1 1 /2 dl mjölk
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
ca 1 kg mjöl (använder finas röda och tog en karton + en dutt :o)
* värm margarin, vatten, mjölk och husk till 37º.
* smula jästen i bunken och häll vätskan över och rör tills jästen löst
sig.
* blanda i mjöl, socker och salt och kör 8-10 min
* jäs 30 min i bunke
* klicka ut på bakplåtspapper, platta till med mjölad hand och kavla med
kruskavel.
* låt jäsa 30 min under handuk, nagga i kakorna med gaffel och grädda
mitt i ugnen 250º i 6-8 min
jag fick 10 st normalstora kakor
250 g margarin
4 dl vatten
1 msk fiberhusk
100 g jäst
1 1 /2 dl mjölk
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
ca 1 kg mjöl (använder finas röda och tog en karton + en dutt :o)
* värm margarin, vatten, mjölk och husk till 37º.
* smula jästen i bunken och häll vätskan över och rör tills jästen löst
sig.
* blanda i mjöl, socker och salt och kör 8-10 min
* jäs 30 min i bunke
* klicka ut på bakplåtspapper, platta till med mjölad hand och kavla med
kruskavel.
* låt jäsa 30 min under handuk, nagga i kakorna med gaffel och grädda
mitt i ugnen 250º i 6-8 min
jag fick 10 st normalstora kakor
Kommentarer
Postat av: Lena
Bakade glutenfria bullar idag :)
Postat av: Lena
Jag bakar bullar enligt recepet i boken "sju sorters kakor". Byter bara ut mjölet och tillsätter profiber och husk.
Trackback