hönökaka nr 2

Hönökaka 250º 6-8 min
  250 g margarin
  4 dl vatten
  1 msk fiberhusk
  100 g jäst
  1 1 /2 dl mjölk
  1 1/2 dl socker
  1 tsk salt
   ca 1 kg mjöl (använder finas röda och tog en karton + en dutt :o)

  * värm margarin, vatten, mjölk och husk till 37º.
  * smula jästen i bunken och häll vätskan över och rör tills jästen löst
sig.
  * blanda i mjöl, socker och salt och kör 8-10 min
  * jäs 30 min i bunke
  * klicka ut på bakplåtspapper, platta till med mjölad hand och kavla med
kruskavel.
  * låt jäsa 30 min under handuk, nagga i  kakorna med gaffel och grädda
mitt i ugnen 250º i 6-8 min

  jag fick 10 st normalstora kakor

Kommentarer
Postat av: Lena

Bakade glutenfria bullar idag :)

2008-08-31 @ 21:14:35
URL: http://lenasoderberg.blogg.se/
Postat av: Lena

Jag bakar bullar enligt recepet i boken "sju sorters kakor". Byter bara ut mjölet och tillsätter profiber och husk.

2008-08-31 @ 21:24:43
URL: http://lenasoderberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0