friterade äpplen

4 normalstora äpplen
citronjuice
0,5 dl socker
1 msk kanel

frityrsmet
 1 äggula
1 msk socker
 1/2 dl vispgrädde

1/2 dl mjölk

1 dl maizena majsstärkelse


ta bort kärnhus och skiva äpplena, Droppa över lite citronsaft
Rör samman socker och äggula
tillsätt grädde och mjölk
tillsätt maizena och rör kraftigt så att det inte blir klumpar
rör äggvitan till hårtskum och blanda ner försiktigt.
doppa äppelskivorna i fritysmeten och doppa ner i olljan tills dom fått en gyllenbrun färg.
låt rinna av på hushållspapper och doppa/rulla sedan i bladning av socker och kanel.

temperaturen på oljan bör ligga mellan 170-180 º kolla gärna med en termometer eller prova med en bitt vitt bröd som ska bli gyllenbrun på en minut

istället för socker och kanel kan man strö över salt vilket blev fantasktiskt gott! det ska tydligen vara gott tillsammans med et glas vitt vin har dock inte provat det men med socker och kanel passade det mkt bra till vanlig vaniljglass


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0