snöbollar
Snöbollar 175º 18 st
100 g mörk choklad 70 %
2 dl glutenfri mix
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
60 g smör
1.5 dl farinsocker
1 ägg
0.5 tsk vaniljsocker
0.5 tsk nystött kardemumma
0.25 dl mjölk
1 dl strösocker
0.5 dl florsocker
1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna något.
2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
3. Rör ihop mjöl, kakao, bakpulver och flingsalt i en skål.
4. Rör i mjölblandningen och mjölken. Degen skall vara lätt kladdig.
5. Forma degen till en rulle, plasta och låt vila i kylen några timmar.
6. Sätt ugnen på 175 grader.
7. Forma 18 bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
8. Placera kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen cirka 14 minuter tills ytan krackelerar.
inte mat men kul ändå
har varit lite lat med det här med nya recept förlåt till er som mejlat (ni är ganska många kul) jag ska göra ett ryck framöver
men nu till lite roligare saker... jag såg denna och blev sugen så håll tummarna för mig
men nu till lite roligare saker... jag såg denna och blev sugen så håll tummarna för mig
Jag tävlar om ett Värmade Hjärta från Bluebox.se,
på
på